Lifestyle news

Iutta a lansat noua colecție NEO in avanpremiera prin Facebook Live

Iutta, brandul cu dor de romanesc, a lansat o noua olectie, NEO, printr-o transmisie live pe pagina sa de Facebook. Joi, 15 decembrie, incepand cu ora 20:00, toti cei care au urmarit in direct evenimentul, au descoperit o noua linie de genti si pantofi din piele brodata in culori vibrante, care exploreaza insemnele unei civilizatii enigmatice.

Creatiile ilustreaza jocul formelor geometrice regasite in perioada neolitica in cultura Cucuteni. Acestea redau elemente din natura si vorbesc despre timp, spatiu, evolutie. Astfel, linia NEO dezvolta aceste simboluri printr-o abordare contemporana si le stilizeaza in genti si accesorii ce sunt pretuite de femeia moderna precum un talisman.

Simbolurile m-au fascinat dintotdeauna. Am avut mereu o curiozitate fata de traditiile culturii romanesti, iar asta s-a vazut si in primele colectii, ce au avut ca inspiratie podoabele iilor din diverse zone geografice ale tarii. Acum, cautand mai in profunzime, am aflat despre simboluri universale create de o cultura care a pus bazele primelor semne ale civilizatiei europene pe teritoriul nostru. Aceste motive sunt foarte diferite de ceea ce am intalnit pana in prezent: mult mai abstracte, cu un mister si o energie aparte. Ele pot fi contemplate, insa nu si explicate, pentru ca atunci isi pierd din farmec. Prin Iutta, am imprumutat metaforele din specificul lor si le-am transformat in broderii care fac referire la intoarcerea spre sine, de aici si motto-ul #PoartaSpreTine. Dorim ca fiecare purtatoare de doruri sa ne poata fi alaturi la evenimentul de lansare, asa ca vom transmite imagini din culisele lansarii colectiei prin Facebook, pentru a fi accesata de cat mai multe persoane.” spune Nicoleta Chirica, fondator si designer Iutta.

Mai multe detalii despre lansarea live pot fi gasite pe evenimentul de pe pagina Iutta de Facebook: https://www.facebook.com/events/1900182590216205/

Noile genti si accesorii au putut fi admirate in exclusivitate la editiile de Craciun ale targului Made in Ro, organizat de Designist si Cloud no. 9, recomandat de Ovidiu Buta.

iutta-colectie-toamna-iarna

iutta-colectie